PakjeMelk

How naughty can Disney be?

Dec. 16th | Posted by 0 comments

Sex @ Pakjemelk.nl – Part Deux’

Ruim een jaar geleden heb ik een stuk geplaatst over melk als lustopwekker. Melk kan schijnbaar beschouwd worden als afrodisiacum. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf de link tussen seks & melk ook wel vergezocht vond vandaar de page results van Google als ‘t overtuigende bewijs.
Ik heb nagedacht waar het vandaan komt, de associatie met seks. Tegenwoordig kan je geen publieke zender meer aanzetten zonder dat er schaars geklede dames over het scherm huppelen. En als ik me internet ads zou moeten geloven dan zou ik heden een jongeheer van 38 centimeter kunnen hebben mits ik hun pillen en crèmes gebruik.
Sex sells‘ is heden zeker het credo voor reklamelui en programmamakers. Het ligt er vaak genoeg duidelijk bovenop. De nieuwe lichting inlegkruisjes wordt ondersteund door een reklame waarin een vrouw in ondergoed al haar dagelijkse bezigheden doet. En wat word je vrolijk van dat stukje absorptiemateriaal tussen je benen, zelfs winkelen in je slipje is ‘hemels’ mits je dat merk inlegkruisjes draagt…

Vroeger was de seks lang niet zo duidelijk aanwezig in de media en toch heeft ‘mijn’ generatie de associatie met seks. Wij schijnen vrij open te zijn over het onderwerp, voor ons zit het niet meer in de taboesfeer. De verschillende uitingsvormingen van seksualiteit zijn nagenoeg geaccepteerd en bij een abonnement op de Viva krijg je hedendaags je eigen elektronische genotsstaaf.
Hoe komen wij dan aan deze associatie en openheid als het in de media niet overduidelijk aanwezig is geweest? Als wij niet beïnvloed konden worden door de media waar komt het dan vandaan?
Lijkt mij wederom ideaal materiaal om te exploreren in een blogartikel,
so let’s get to it…

Mijn generatie is opgegroeid met Disney, de Disney zonder overduidelijke digital enhancement. Iedereen kan zich nog wel ‘Aladdin’ of ‘De Kleine Zeemeermin’ herinneren. En wie zal ooit het moment vergeten waarin Belle in haar gele jurk de trap afkomt?
Disney heeft ons al generaties lang kunnen betoveren met haar tekenfilms en muziek. Ook de magic kingdoms, spellen en series hebben bijgedragen aan de magie die Disney heet. Maar hoe onschuldig is Disney nou eigenlijk echt?
 
The Little Mermaid
The Little Mermaid ZoekplaatjeLaten we de exploratie beginnen bij deze de originele filmposter van The Little Mermaid.
Zo op het eerste gezicht niks mee mits je schelpen bh’s niet aanstootgevend vindt. Maar schijn bedriegt, zeker als je beter gaat kijken moet er iets opvallen wat niet helemaal thuis hoort op deze poster. Kleine hint, het detail zit in het kasteel.
Klik op de poster om deze uit te vergroten.

Het is na alle waarschijnlijkheid lastig of niet te vinden dus via deze link kan je zien waar het om gaat. En hopelijk is het niet nodig om te verduidelijken wat er te te zien is.

De artiest heeft openlijk toegegeven dat het de intentie was om de toren op het mannelijk geslachtsorgaan te laten lijken. Verwacht werd dat de poster niet geheel door de keuring zou komen en dat er enkele aanpassingen gemaakt zouden moeten worden. Alleen is het nooit zover gekomen, de poster is ongeschonden door de keuring gekomen. Hierdoor werd de film uitgebracht met een fallus op de voorkant, zowel op de filmposter als op de doos van de VHS.
Uiteindelijk heeft Disney ingegrepen en elk opvolgend release van de film heeft een cover waarop de penistoren vervangen is door een minder-op-penis-lijkende toren.

The Rescuers
The Rescuers FlashingIn The Rescuers is een bepaalde aantal frames een topless dame achter een raampje te zien.
Deze beelden waren enkel te zien in de originele bioscoopuitvoering totdat Disney besloot om, enkel jaren geleden, de jubileum DVD versie uit te brengen. Schijnbaar was er een klein foutje gemaakt en waren de onbewerkte frames met de topless dame werderom te aanschouwen.
Klik op het plaatje om deze uit te vergroten.

Who Framed Roger Rabbit?
Wie herinnert zich de wulpse Jessica Rabbit niet uit de live-action animatie film ‘Who Framed Roger Rabbit’. Haar gigantische voorgevel en verleidelijke blik zijn bijna al genoeg voor een vermelding hier. Maar dat is niet het enige seksuele aan deze Disney productie.
Jessica Rabbits PeekOok in deze film zijn weer enkele spannende frames. In de scene waar Jessica onderuit gaat en wijdbeens op de grond beland wordt de kijker getrakteerd op een sneak peek. Nu valt er te discussieren of we daadwerkelijk kunnen liplezen of dat het gewoon een strak slipje is. Maar dat, beste lezer(es), laat ik bij jullie liggen.
Klik wederom op het plaatje om deze uit te vergroten.

The Lion King
Lion King DustHier de beruchte scene die heel wat stof heeft doen opwaaien. In de scene ziet onze hoofdrolspeler het even niet meer zitten en rent naar een rots om zich daar neer te laten vallen. Hierdoor vliegt er stof de lucht in waardoor er een x aantal frames bepaalde letters verschijnen en deze zouden op hun beurt weer een woord vormen.
En klik maar weer voor het resultaat.

Wederom is het een discussie waard of er echt iets staat of dat het toch een sick twist of the mind is. In mijn geval zou ik kiezen voor het laatste maar ik schijn niet de enige te zijn die het er uit haalt. Er zijn mensen die opperen dat de letters SFX worden gevormd, duidend op de special effects afdeling die mee werkte aan de film, andere vinden weer dat Disney bepaalde dingen propageert.
Uiteindelijk heeft Disney in de releases vanaf 2003 op DVD en VHS de scene aangepast waardoor het stof geen enkele letters meer vormt.

Buiten deze films zijn er nog talloze andere voorbeelden van subliminal messages in de wondere wereld van Disney. Of het wel of niet zo bedoeld is laat ik in het midden. Sommige dingen zullen vergezocht zijn terwijl andere wel duidelijk iets insinueren.
Waar ik meer op doel is dat mijn generatie van jongs af aan al is blootgesteld aan deze subliminal images. Dat zijn beelden die je opvangt en in je onderbewustzijn plaatst. De werking van hiervan is zelfs wetenschappelijk bewezen en door op de juiste manier gebruik van te maken kan je mensen behoorlijk beïnvloeden.

Wat is het dan het moraal van dit verhaal? Waarom dit betoog over de (on)bedoelde seksuele insinuaties van Disney?

Eigenlijk was ik op zoek naar excuus voor al onze seksuele excessen. Waarom kunnen sommige mensen hun handen niet thuis houden en moeten ze buiten de deur eten?
Is Disney dan niet een van de redenen voor onze seksuele deviaties? Kunnen we het niet gewoon gooien op onze geruïneerde onschuld, verpest door Disney? Zij hebben immers ons onderbewustzijn vervormd en ons handelen gepredispositioneerd.

Ik vind het wel het ideale excuus, gewoon niet bij jezelf te raden gaan maar gewoon de schuld afschuiven. Je kan er immers zelf toch niks aan doen, subliminal messaging gebeurt immers onbewust, je hebt er geen invloed op.
Waarom bij jezelf te raden gaan over je eigen handelen en de keuzes die je zelf maakt als het antwoord al zo duidelijk is? Moeten we het niet collectief gooien op de invloeden van buitenaf?

Just blame Disney for your sexual deviations!


0 comments Add a comment


No comments yet.

Add a Comment

reset all fields

A Milky Quote

'Living like a house on fire, what you fear is your desire.'

Goo Goo Dolls
- Big Machine